Praktijk Kunstzinnige Therapie en begeleiding in Bergschenhoek

vaktherapeut beeldend - kunstzinnig therapeut - leefstijlcoach


Contact en informatie

Mijn naam is Annemieke Wijsman – van Dijk (1957).

Ik ben getrouwd en heb twee zonen ('82 en '84)

Na ruim 40 jaar in een apotheek gewerkt te hebben richt ik me nu volledig op de Praktijk voor Kunstzinnige Therapie beeldend en coaching in Bergschenhoek.

Na jarenlange omwegen en het volgen van allerlei opleidingen en cursussen zoals apothekers-ass, drogist, middenstand, kinderpsychologie, natuurlijk genezen, fytotherapie & homeopathie, reiki 1&2, shantala massage, intuïtieve ontwikkeling en creatieve cursussen zoals beeldhouwen met klei, beton, brons & steen, raku, schilderen met olieverf en acrylverf, mandalatekenen, kalligraferen, etsen enz. kwam de studie Kunstzinnige Therapie beeldend op mijn pad.

De keuze om de opleiding tot kunstzinnig therapeut te gaan volgen was voor mij aantrekkelijk door de combinatie van medische en kunstzinnige vakken. De medische kant heeft altijd mijn interesse gehad en ik heb ontdekt dat kunst en kunstzinnig bezig zijn een verrijking en verdieping aan mijn leven geven.

Nadien heb ik de opleiding tot Kindercoach en Leefstijlcoach (beweeg-gedrags- en voedingscoach daaraan toegevoegd.

Wilt u meer weten over Kunstzinnige therapie beeldend en coaching of een afspraak maken, neem dan contact op. 

Tel. 06-30979235 

Praktijk voor Kunstzinnige Therapie en coaching

Annemieke Wijsman – van Dijk,

geregistreerd beeldend therapeut te Bergschenhoek.

Email: [email protected] of [email protected]

De praktijk is geopend op afspraak. Ook kan ik aan huis komen wanneer immobiliteit of andere redenen, het onmogelijk maken om naar de praktijk te komen.

Geregistreerd lid van  Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën.

Aangesloten bij de Ned. Ver. van Antroposofisch Zorgaanbieders (NVAZ).

AGB-code(s) zorgverlener: 90.044142 en praktijk: 90.52862.

KvK 53347269

Tarieven en vergoeding

De tarieven voor behandeling zijn als volgt:

Het intakegesprek                                       Є 25,00

Een consult van ong. 50 minuten               Є 60,00

De kunstzinnige therapie is door veel zorgverzekeraars in hun aanvullende polis opgenomen. Het al dan niet hebben van een verwijzing door een arts is op deze vergoeding niet van invloed.

Een afspraak dient minimaal 24 uur voor aanvang te worden afgemeld. Anders wordt het consult in rekening gebracht. Rabobank NL24RABO0128237988

Kwaliteitswaarborg

Middels een systeem van registratie waarborgt de beroepsvereniging NVKT-oag, de kwaliteit van de bij haar aangesloten therapeuten. De beroepsvereniging is aangesloten bij de Interdisciplinaire Klachten- en Bemiddelingscommissie voor de Antroposofische Gezondheidszorg.

Naast het individuele traject geef ik workshops en cursussen.  

Levensverhalen. 

Wie ben je? Wat heb je meegemaakt en geleerd, wat wil je doorgeven?

Zelf je levensgeschiedenis schrijven, tekenen en schilderen in 8-10 bijeenkomsten van 2 uur. Het creatieve gedeelte wordt op locatie in Bergschenhoek uitgevoerd en de schrijfopdrachten krijg je mee voor thuis.

Schrijven, vooral over jezelf, is gezond. De aanleiding voor het schrijven van je levensverhaal kan verschillen. De een schrijft om zichzelf beter te begrijpen, een ander wil iets achterlaten voor het nageslacht. Het kan opluchten om over zaken te schrijven die je eerder voor jezelf hield, maar die je nu graag kwijt wilt. Door je levensverhaal te vertellen, krijgt je de kans om alles rustig op een rijtje te zetten, zonder dat je daarbij wordt onderbroken of veroordeeld.

Een tekening, schildering of gedicht is de perfecte aanvulling op je levensverhaal. 

Zwanger in Beeld.

Bij voldoende aanmeldingen start de workshop: “Zwanger in Beeld”, het is mooi om even stil te staan bij het kleine groeiende wonder en dit beeldend weer te geven.

De Kracht van Kunst met Kinderen.

Bij voldoende aanmeldingen start de groepscursus: de “Kracht van Kunst met Kinderen”, een kunstzinnig sociale vaardigheidstraining.

Voor wie? De Kracht van Kunst met Kinderen training is bestemd voor kinderen en jongeren met uiteenlopende sociale problemen, bijvoorbeeld:

  • moeite met initiatief nemen en het aangaan van contacten
  • geen aansluiting kunnen vinden
  • (faal)angstig of teruggetrokken zijn
  • geen nee durven zeggen, beïnvloedbaar of juist te dominant zijn
  • moeite hebben met het reguleren van emoties

Enerzijds zijn er kinderen die onzeker en faalangstig zijn met een gering gevoel van eigenwaarde, anderzijds zijn er kinderen die zichzelf overschreeuwen en pestgedrag vertonen. De groep bestaat uit ongeveer 4-6 kinderen in de leeftijd van 9 – 13 jaar.

Het doel van de training is om met beeldende middelen de sociale redzaamheid, weerbaarheid en sociale capaciteiten te versterken.

De training is opgebouwd uit 10 bijeenkomsten van 1½ uur, één maal per week.

De kosten bedragen 250 euro voor tien bijeenkomsten, inclusief materiaal.

Cursus: Kunst maken in de stijl van grote kunstenaars. 

Iedere kunstenaar heeft een bepaalde stijl, een soort handschrift.

Ervaar zelf de stijl en techniek van grote kunstenaars zoals Dali, Escher, v.Gogh, Hundertwasser, Kandinsky, Klee, Klimt, Mondriaan, Picasso en Vermeer.

Werkwijze: In deze cursus komen diverse technieken van kunstenaars aan de orde. We kijken naar het leven van de kunstenaar en welk effect dat heeft gehad op zijn stijl. Elke besproken kunstenaar heeft een werkwijze die we op eigen creatieve wijze gaan vormgeven. We gebruiken voor de kunstzinnige activiteiten klei, teken-, schilder- of collagemateriaal. Ervaring met beeldend werk is niet nodig, het gaat om de creatieve beleving en het genieten van het kunstzinnig bezig zijn.

Wanneer: Bij voldoende aanmeldingen start de cursus op donderdag van 

                 9:30 uur tot 11:30 uur.              

Kosten: 20 euro per les, inclusief materiaal.

Basiscursus: vanuit je eigen bron.

Kunstzinnig bezig zijn en je creatieve kant ontdekken.

Tekenend, schilderend, boetserend aandacht voor jezelf.

Denk je ook wel eens bij jezelf "Ik zou wel eens willen tekenen, schilderen of boetseren"? Deze basiscursus is voor iedereen die zijn creatieve kant wil ontdekken.

Werkwijze: We gebruiken persoonlijke onderwerpen om zelf met klei, teken- en schildermateriaal aan de slag te gaan. Bijna terloops leer je zo de basistechnieken en materiaalgebruik. In de eerste les maak je in het kunstzinnig bezig zijn jezelf kenbaar. Verder leer je kleuren te mengen, maak je een geboortemandala, een regenbooglandschap, werk je met aquarelverf, acrylverf, pastelkrijt en klei.

Ervaring met beeldend werk is niet nodig. De kunstwerken die je maakt kunnen een ontspannende en speelse manier zijn om inzichten te krijgen. 

Wanneer: Bij voldoende aanmeldingen start de cursus op dinsdag van 

                  9:30 uur tot 11:30 uur. 

Kosten: 120 euro voor 6 lessen, inclusief materiaal.

Voor informatie of een afspraak kunt u contact opnemen:

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt! Je gegevens zijn succesvol ingevoerd.